Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2014 01:48 - Съпричастност ли?
Автор: hadjie Категория: Новини   
Прочетен: 340 Коментари: 0 Гласове:
1



Не е удивително, че човешкото нещастие  е способно да обедини и организира хората. Удивително е как медиите са способни да използват и манипулират човешкото милосърдие с цел реклама на собствената си „достойна гражданска позиция“.

Мина-немина наводнението и НОВА организираха „благотворителна“ кампания с СМС-и, за да „помогнат“ на „бедстващите“ хора във Варна. Сякаш не става въпрос за квартал на третия по големина град в България, в дерето на който са разрушени незаконно построените от същите „бедстващи“ къщи. Сякаш в цяла Варна не е останал камък върху камък. Че и организираха „благотворително“ студио с Гала, Ники Кънчев, Ани Цолова и (О, изненада!) вездесъщия Магърдич Халваджиян. Кому бе нужна подобно „предаване“? Кой има нужда „лицата“ на НОВА, че и „маститият продуцент“ да му казват, че „трябва да е съпричастен“? Нима е геройство да си наврат в лицето на зрителя добре познатите физиономии, за да окичат медията си с тиквения медал „Социално ангажирана“?!? Нима ако бяха замълчали и се бяха смирили пред стихията и превъзходството й над човешката глупост щяха да бъдат по-малко герои? Можеше ли НОВА, БТВ и всяка друга „социално ангажирана“ медия да показва 1 час кадри от бедствието без коментар, щом смятат, че това е „съпричастност“?

Пак ще кажа, че се отнасят към трагедията в „Аспарухово“ – квартал на третия по големина град в България, като към трагедия в някое отдалечено селце като Цар Калоян или Бисер. Хуманитарна криза няма, има човешка драма, но медии сега са във вихъра на „правенето на новини“. Винаги ме е учудвала надъхаността на някои журналисти и репортери да предават събитията, като „случваща се“ драма, открита едва ли не от тях самите.

Тъкмо бях решил, че НОВА са стигнали дъното на скалата на циничното използвачество, когато БТВ успяха да ги надминат с ловък финт. Щели да организират кампания с доброволчески отряди, които да помагали на бедстващите хора. Това ми го съобщава Юксел Къдриев с изпитателен поглед, навявайки ми спомен за плакатите с „Чичо Сам“ с лозунга, “Искам те в американската армия!“ и насочения напред пръст. Организирали вече на сайта си карта, в която да се маркират „проблемните“ места и почвали да събират хора. Доброволчески отряди през интернет. Сериозно ли? Сякаш нямат възможност просто да покажат проблемните зони и да обявят ден за помощ. Трябва да се запишеш в сайта им, за да те „координира“ ер-малъкТиВи! Друго си е да се окичат с медала „координатор на задружните усилия“. Така де, Тимуровските отряди на Волен не успяха, но тези на бТВ със сигурност ще имат по-голям успех. Въпрос на мащаб е.





Гласувай:
1




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadjie
Категория: Политика
Прочетен: 6065
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930